Mindfulness voor kinderen

Mindfulness helpt je kind zich goed te voelen

Kinderen krijgen vandaag ontzettend veel prikkels te verwerken via tv, school, pc, voeding, … Bovendien wordt er veel van hen verwacht. Ze kunnen hierdoor uit balans geraken en agressief gedrag, slaapstoornissen, lichamelijke klachten, afgeslotenheid, enzovoort, vertonen. Maar ook bepaalde problematieken, gebeurtenissen of situaties kunnen ervoor zorgen dat kinderen hun innerlijke rust niet kunnen vinden.

Tijdens mindfulness komen kinderen op een speelse manier in contact met zichzelf. Door yoga-oefeningen, beweging, ademhaling, het gebruik van verbeeldingskracht, visualisaties, relaxatie, … ontdekken ze de mogelijkheden van hun innerlijke wereld en hun lichaam. Wat een positief zelfbeeld en een gegrond vertrouwen en innerlijke rust teweeg brengt.

Tijdens deze oefeningen wordt er geen (prestatie)druk en verwachtingen ervaren. De kinderen voelen dat ze gewoon mogen zijn wie dat ze zijn!

Praktisch

In onderling overleg kunnen dergelijke oefeningen geïntegreerd worden in de individuele begeleidingssessies. De oefeningen kunnen verder ook thuis worden toegepast.

De oefeningen worden niet in groepsverband aangeboden.